Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Z uporabo te spletne strani se obiskovalec (kupec) strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec ki bo vnesel kakršnekoli podatke je dolžan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd...

Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja CPS skupina d.o.o.

Spletni katalog, artikli ter cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa, z vsemi potrebnimi podatki. Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija - e-obvestila

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

·         Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

·         Pošiljatelj bo jasno razviden,

·         Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

·         Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

·         Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Ponudba artiklov

Ponudba artiklov na spletu se lahko dnevno spreminja, za artikle na spletu veljajo spletne cene. 

Naročilo blaga

Željeno blago naročite elektronsko preko spletne trgovine oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: info@nauticshop.info ali preko telefona objavljenega na strani. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju CPS skupina d.o.o.. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu v roku dveh ur od oddaje naročila.

Koraki nakupa - sklenitev pogodbe ali naročila

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila. Ko uporabnik najde artikel, ki ga želi naročiti ga vstavi v košarico. Registracija uporabnika se lahko opravi tudi ob zaključku naročila.

Koraki nakupa v vozičku:

1.korak: Izberite izdelek katerega želite naročiti, ter jih potrdite s klikom na košarico. Količino izdelka lahko določite v košarici ob zaključku nakupa ali med njim, če kliknete na košarico.
2.korak: Nakup zaključite v košarici. Izberite način plačila. Izvedba plačila sledi v zadnje koraku.

3.korak: Izberite način ter naslov dostave. 

4.korak: Pregled naročila. Prikazan je seznam vseh artiklov, ki jih želite naročiti ter znesek celotnega nakupa. Naročnik v tem koraku potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila. V tem koraku tudi zaključite naročilo. Po zaključku naročila dobi naročnik elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila.

5.korak: Vaš račun in plačilo računa. V primeru da ste v 2.koraku izbrali za način plačila PayPal sistem ali plačilo s plačilno kartico vas bo stran vodila na podstran, kamor vnesete potrebne podatke za avtomatično izvedbo plačila. Obe strani sta zavarovani s strani izvajalca plačil. V primeru, da boste račun poravnali po predračunu boste le-tega prejeli po elektronski pošti. 

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti ali sms sporočilu, da je naročilo sprejeto. Naša ekipa naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov ter naročilo potrdi ali zavrže z razlogom. Vezani smo izključno na dobavo s strani naših dobaviteljev in na čas, v katerem lahko dobavitelj dostavi artikel do logističnega centra. V kolikor je dobava zelo dolga in kupec ne želi čakati, nam to sporoči, artikel bomo odstranili iz naročila in vrnili kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale morebitne artikle lahko kupec počaka ali pa celotno naročilo stornira.

CPS skupina d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi utegnila nastati zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih nimamo na zalogi v lastnem skladišču.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo enako za vse uporabnike naše spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Navkljub prizadevanju naše ekipe, da bi bili na spletu točni podatki, vključno s cenami artiklov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V takšnem primeru bo kupcu, v kolikor bo tako želel, omogočen odstop od pogodbe.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v primeru nakupa za pravne osebe v drugem koraku vpišete v obrazec tudi ime in davčno številko podjetja ter potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. 

Spletna trgovina nautic shop pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

s predračunom

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). 

s PayPal
s plačilnimi karticami

Dobava blaga

Podjetje CPS skupina d.o.o. v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Dostava blaga

Podjetje CPS skupina d.o.o., jamči za izdobavo blaga iz skladišča v roku 24ur od prejetja in potrditve plačila. Dostavo blaga vrši pogodbeni partner. Ocena predvidenega časa za dobavni rok bo podana ob potrditvi naročila in plačila preko e-mail obvestila.

Podjetje CPS skupina d.o.o. izda račun za naročeno blago, kupcu ob dobavi blaga poleg priloženega računa dostavi še ostalo potrebno dokumentacijo. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača po prednastavljenih plačilnih možnosti. Spletno mesto nauticshop.info omogoča izvedbo plačila po predračunu, preko plačilnih in kreditnih kartic ter preko sistema PayPal. Za večja naročila pravnih oseb (tako količinska, kot vrednostna) se lahko sklene pogodba, plačilo se izvrši direktno na TRR podjetja CPS skupina d.o.o. Naročeno blago je v lasti podjetja CPS skupina d.o.o.  do plačila celotne kupnine.

Preklic naročila in vračilo blaga

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

Pravica do odstopa od pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. V kolikor se odločite odstopiti od pogodbe, imate pravico, da nas v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe. V tem primeru morate blago nemudoma vrniti oziroma najpozneje v roku 14 dni po obvestilu, da odstopate od pogodbe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pred vsakim vstavljanjem/montažo/nastavitvijo artiklov preverite ustreznost blaga! Vračilo že montiranih ali uporabljenih artiklov ni možno! Garancijo ter stvarno napako lahko uveljavljate le ob predložitvi originalnega računa in reklamacijskega zapisnika, pooblaščene osebe-serviserja, iz katerega je razvidno, da je bil del strokovno vgrajen in na katerem je opisana ugotovljena napaka. V kolikor uveljavljate stvarno napako, morate dokumentaciji predložiti obrazec za uveljavljanje stvarne napake, ki ga dobite na naši spletni strani. Obrazec za obvestilo o odstopu od pogodbe dobite in prenesete na koncu te strani. 

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

Ko nam vračate artikle, morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe in kopijo računa.

Naslov za posredovanje artiklov je CPS skupina d.o.o., Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo)

Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina).

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

O napakah, ki ste jih opazili, nas je potrebno obvestiti v zakonsko določenih rokih. Obrazec za uveljavljanje stvarne napake na artiklu, dobite tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake podrobneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt.

Vračilo kupnine

V kolikor je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno z vsemi pogoji za odstop od pogodbe, mu  prodajalec vrne vsa prejeta plačila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec s tem nima stroškov.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri prodajalcu Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Obrazec za uveljavljanje garancije dobite tukaj.

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji.

Zbiranje podatkov

Pri pregledovanju naše spletne strani vam je anonimnost zagotovljena. Osebnih podatkov ne zbiramo. Svoje osebne podatke, kot so ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka, nam prostovoljno zaupate ob registraciji v naši spletni trgovini, zaradi korespondence, nakupa, ali sodelovanja v spletnih raziskavah, itd. Podjetje CPS skupina d.o.o.  lahko zadrži elektronska sporočila, katera ste poslali spletni trgovini Nautic SHOP (info@nauticshop.info), jih pošlje vzdrževalcu spletne strani ali našim drugim sodelavcem, ki sodelujejo v spletni trgovini Ta smejo biti na vpogled, vendar le za notranjo uporabo podjetja CPS skupina d.o.o.  in za nenehno izboljševanje dela v celotnem podjetju. Podjetje CPS skupina d.o.o.  dnevno analizira podatke o obiskanosti spletne trgovine nauticshop.info, statistiko dnevnih obiskov, dnevno pobiranje določenih datotek, iz katere države je bil obiskovalec, ki je pobral datoteko. Zbrana statistika nam služi za izboljševanje uporabnosti in prijaznosti na sami strani, lahko pa jo posredujemo tudi tretjim osebam, toda tovrstna statistika ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, saj nikakor ne služi v te namene.

Varovanje zasebnosti

Za podjetje CPS skupina d.o.o., spletno trgovino z navtično opremo in dodatno opremo so vsi prejeti osebni podatki uporabnikov in kupcev Spletne trgovine NAUTIC SHOP, kot so: ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka zasebni in zaupni. Osebne podatke, katere nam posredujete ob registraciji, po elektronski pošti in telefonu, shranimo na varno mesto. Dostopni so le pooblaščenemu osebju oz. trgovcem, uporabljajo pa se izključno za trženje naših izdelkov oz. v korist naših strank. Podjetje CPS skupina d.o.o.  osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam.

Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Vaše osebne podatke potrebujemo za korektno izpolnitev naročila. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Arhiv dokumentov / računov

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo v poslovnih prostorih podjetja CPS skupina d.o.o. , Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana. Registrirani kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti. Lahko si jih pa tudi ogleda v samemu uporabniškemu vmesniku.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.nauticshop.info, so last podjetja CPS skupina d.o.o.  in dobaviteljev in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Podjetje CPS skupina d.o.o.  se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne, in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje CPS skupina d.o.o.  niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si podjetje CPS skupina d.o.o.  si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

2015 Kabi d.o.o. All Rights Reserved.